Przykładowe menu
Poniedziałek
śniadanie:
- kasza jęczmienna
- szyneczka wiejska wp.
- warzywa
- masło
- pieczywo pytlowe
- herbata miętowa
obiad:
- zupa kalafiorowa
- strogonoff drobiowy
- kasza gryczana
- surówka z białej kapusty
- kompot
podwieczorek:
- warzywa do chrupania,
- rogalik drożdżowy
Wtorek
śniadanie:
- herbata owocowa
- kiełbasa krakowska
- masło
- warzywa
- pieczywo razowe
obiad:
- zupa z ciętej fasolki
- sos spaghetti
- makaron
- ogórek kiszony
- kompot
podwieczorek:
- twarożek waniliowy z owocami
- pieczywo pszenne
Środa
śniadanie:
- kakao,
- ser żółty
- warzywa
- masło
- pieczywo pszenne z makiem
obiad:
- zupa jarzynowa
- pulpecik wp.
- ziemniaki
- surówka z marchewki
- kompot
podwieczorek:
- szynka konserwowa
- warzywa
- masło
- pieczywo razowe
Czwartek
śniadanie:
- parówki na gorąco z keczupem
- warzywa
- masło
- pieczywo kajzerka
- herbatka z cytryną
obiad:
- zupa zacierkowa
- paluszki z dorsza
- ziemniaki
- warzywka gotowane na parze
- kompot
podwieczorek:
- kisiel
- ciastka torcikowe
- owoc – jabłko
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies.
Dowiedz się więcej.