Przykładowe menu

data

śniadanie

obiad

podwieczorek

poniedziałek

30.październik

Kasza jęczmienna,

Szyneczka wiejska wp., Warzywa,

Masło,

Pieczywo pytlowe,

Herbata miętowa,

Zupa kalafiorowa,

Strogonoff drobiowy,

Kasza gryczana,

Surówka z białej kapusty,

Kompot .

Warzywa do chrupania,

Rogalik drożdżowy.

wtorek

31. październik

Herbata owocowa,

Kiełbasa krakowska,

Masło, Warzywa,

Pieczywo razowe,

Zupa z ciętej fasolki,

Sos spaghetti,

Makaron,

Ogórek kiszony,

Kompot .

Twarożek waniliowy z owocami,

Pieczywo pszenne.

środa

01.listopada

czwartek

02.listopada

Kakao,

Ser żółty, Warzywa,

Masło,

Pieczywo pszenne z makiem,

Zupa jarzynowa,

Pulpecik wp.,

Ziemniaki,

Surówka z marchewki,

Kompot .

Szynka konserwowa,

Warzywa, masło,

Pieczywo razowe,

Piątek

03.listopada

Parówki na gorąco z keczupem,

Warzywa, Masło,

Pieczywo kajzerka,

Herbatka z cytryną,

Zupa zacierkowa,

Paluszki z dorsza,

Ziemniaki,

Warzywka gotowane na parze,

Kompot .

Kisiel, Ciastka torcikowe,

Owoc-jabłko.